Wanneer is het Blue monday?

Blue monday valt altijd in de laatste volle week van januari. Dit jaar valt Blue monday op maandag 18 januari 2021.

Wat is Blue monday?

Blue monday is ook wel bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. De dag dat de meeste mensen in een dipje zitten en zich minder positief voelen dan de rest van het jaar. Veel mensen hebben last van een winterdip vanwege een tekort aan zonlicht en door het teveel binnen zitten en te weinig bewegen, met gewichtstoename en een slechte conditie als gevolg.

Hoe kun je Blue monday voorkomen?

Een winterdip zou je vrij goed zelf kunnen voorkomen, als je kijkt naar de redenen waarom je je depressief en niet fit voelt. Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom dus dat je een tekort aan (zon)licht en lichaamsbeweging krijgt. Maar er zijn nog meer mogelijkheden en hoe kun je dat aanpakken?

Meer zonlicht / daglicht om Blue monday te voorkomen

Om meer zonlicht of daglicht te krijgen kun je in de winter vaker naar buiten gaan om te wandelen en te genieten van de frisse lucht en een eventueel zonnetje. Je zou ook dagelijks een daglichtlamp kunnen gebruiken. die kun je eventueel op je bureau/werkplek zetten (als je daar regelmatig zit). Er zijn ook mensen die in de winter af en toe onder de zonnebank gaan om dat extra beetje zonlicht te krijgen, maar kijk hier vooral mee uit vanwege een verhoogde kans op huidkanker.

Meer lichaamsbeweging om Blue monday te voorkomen

Als je in de winter meer blijft bewegen dan voel je je een stuk fitter (denk aan de wandeling voor meer zonlicht) en heb je minder kans op overgewicht. Probeer niet teveel binnen te hangen op de bank of achter de computer of met een boek, maar blijf in beweging! Ga vaker even wandelen, of op de fiets ergens naartoe, maar naar de sportschool kan natuurlijk ook. Als je je fitter voelt en minder overgewicht hebt, dan is de kans groter dat je geen last hebt van de jaarlijkse Blue monday.

Meer genieten om Blue monday te voorkomen

Om Blue monday te voorkomen kun je ook meer dingen doen die je leuk vindt. Spreek vaker gezellig af met familie of vrienden, koop een kledingstuk wat je mooi vindt en wat je laat stralen, koop iets moois voor in je huis (kan ook een plant zijn), geniet van lekkere geuren in je huis, ga vaker lekker uitgebreid koken en tafelen, maak een lekkere wandeling, ga af en toe gezellig uit (bijvoorbeeld bioscoop, uit eten, bowlen, etc.). Geniet van het leven!!

Wat moet je NIET doen om Blue monday te voorkomen?

Om de Blue monday gevoelens te voorkomen zijn er absoluut dingen die je NIET moet doen. Je moet uiteraard niet teveel alcohol drinken, sigaretten of wiet roken, gamen, fastfood en koolhydraatrijk eten, overmatig slapen en je afsluiten van de buitenwereld. Doe je deze dingen wel dan heb je kans dat je de Blue monday gevoelens ook krijgt en dat is echt niet nodig.

Hoe kunnen wij je helpen om Blue monday gevoelens te voorkomen?

Wij kunnen je helaas niet helpen met meer bewegen of sporten of met minder eten, drinken of slapen. Dat zul je echt zelf moeten doen. Maar wij kunnen je wel helpen om het thuis fijn voor je te maken, om je huis heerlijk te laten ruiken en om je huis een fijne sfeer te geven. In onze webshop kun je van alles vinden om je huis bijzonder lekker te laten ruiken, zoals geurstokjes, geurkaarsen, wasparfum, amberblokjes, aromatische olie, interieurparfum en diverse mooie woonaccessoires. Wij helpen je graag door de donkere maanden heen.

Share this post


You've just added this product to the cart:

De waardering van interiorscent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 458 reviews.