Hoe belangrijk is geur?

Hoe belangrijk is geur?

Geurmarketing

Grote winkelketens weten het al langer…. Geur is heel belangrijk voor de emotie en beleving van klanten. De juiste geur zorgt voor de juiste sfeer en zorgt ervoor dat mensen graag in die desbetreffende winkel komen, langer in de winkel blijven en daar graag hun geld uitgeven. Geurmarketing wordt dat genoemd.

Geur versus smaak

Geur is ook heel erg belangrijk in ons dagelijkse leven. Zonder reukvermogen is ons smaakvermogen niet in balans en proef je vrij weinig smaken. Ons reukorgaan waarschuwt ons bijvoorbeeld ook als er gevaar is zoals brand, als er gas lekt, als je eten bedorven is of als je een ontsteking in je mond hebt. Maar in veel gevallen is ons reukorgaan vooral heel fijn om te hebben, denk daarbij eens aan de geur van lekker eten, pas gebakken brood, schoon wasgoed, de zee, het bos, een schoon huis, een bos bloemen, vers fruit, en dergelijke.

De rol van geur binnen relaties

Maar geur speelt ook een hele grote rol in de relatie tussen mensen. Voor veel mensen gebeurt dit vooral onbewust. De geuren die door ons lichaam worden afgegeven heten Feromonen. Onbewust kiezen we onze levenspartner ook op basis van zijn of haar geur. Dus als je je partner lekker vindt ruiken dan is de match meestal wel goed op weg. Houdt dit dus in gedachten als je op zoek bent naar een partner 😉

Verschillende geuren per seizoen

Per seizoen kan de voorkeur voor een bepaalde geur verschillen. Veel mensen houden in de herfst en winter van warme kruidige geuren zoals bijvoorbeeld een openhaardvuur, denneboom, glühwein, chocomelk en kaneel. Terwijl in de lente en zomer mensen juist van frisse geuren houden zoals bijvoorbeeld bloemen, citrus vruchten, de zee en fresh linnen.

Huisdieren en geur

Ik vind bijvoorbeeld ook de geur in huis heel belangrijk. Vooral als je huisdieren hebt, is het soms een uitdaging om ervoor te zorgen dat je de beestjes en hun hok, mand, bak, etc. niet teveel ruikt. Uiteraard is het schoonhouden van een hok, mand, bak, kooi, etc erg belangrijk, maar je kunt ook met wat hulpmiddelen zorgen dat je huis lekker blijft ruiken. Denk daarbij eens aan wat geuren voor in je interieur zoals geurstokjes, geurkaarsen, amberblokjes, interieur parfum, aromatische olie met diffuser, etc.

Gelukkig is er tegenwoordig voor iedereen, voor elk budget en voor elke smaak genoeg keuze en aanbod in winkels en webshops. Wij hebben ook de mooiste en lekkerste geuren in ons assortiment, dus kijk gerust eens in onze webshop van InteriorScent om te kijken of er iets voor je bij zit.


De waardering van interiorscent.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 282 reviews.