Wanneer mag de Kerstboom de deur uit?

Wanneer mag de Kerstboom de deur uit?

Wanneer mag de Kerstboom de deur uit?

Ik ben vroeger opgegroeid met de traditie dat de Kerstboom pas na 6 januari (Drie Koningen) de deur uit zou mogen.

Wat is “Drie Koningen”?

Op 6 januari kreeg het net geboren kindje Jezus kraambezoek van 3 koningen uit verre landen. Tijdens dat bezoek van de koningen werd duidelijk dat Jezus een bijzondere opdracht in zijn leven zou hebben. De koningen staan voor alle werelddelen die vroeger bekend waren: Europa, Azië en Afrika. Hun drie cadeaus zijn bijzonder. Jezus krijgt goud, wierook en mirre. Goud is voor een koning, wierook is voor een god en mirre is voor een dode. Dat betekent: Jezus is een koning, hij is goddelijk én menselijk.

Grote schoonmaak in het nieuwe jaar

Veel mensen (zoals mijn man en ik) krijgen aan het begin van het nieuwe jaar, als de Kerstboom de deur uit gaat, de behoefte om het huis eens grondig te poetsen en op te ruimen. Dat vind ik een hele goede gewoonte, want na de feestdagen is mijn huis altijd iets rommeliger (van de dennennaalden, de kerstversiering, het bakken en braden, etc.). En als ik de Kerstboom en Kerstversiering opruim, zie ik altijd rommel en stof liggen in hoekjes en op plekken waar ik het normaal niet zie liggen. Tijd om grondig op te ruimen en schoon te maken en het nieuwe jaar fris te beginnen. Maar wat zet je op de plek waar eerst die gezellig verlichtte boom stond?

Lege plek als de Kerstboom weg is

Als je die gezellig verlichtte Kerstboom weer hebt opgeruimd, blijft er meestal een vreemde en saaie lege plek over. Vaak had je op die plek al iets staan, maar je kunt er natuurlijk ook iets nieuws neerzetten, zoals een plant, stoel, vaas met bloemen, kastje, etc. Bij mij thuis staat er in die hoek een stoeltje met een lamp erachter en ik zet er elke week een verse bos bloemen bij. Maar je zou ook een mooie grote plant op die plek kunnen zetten.

Inspiratie voor de plek waar de Kerstboom stond

Wat kun je nog meer doen om je huis sfeer te geven?

Niet alleen je inrichting en spullen geven je huis sfeer, maar vooral geur geeft je huis sfeer en karakter. Denk maar aan een nieuwbouw huis…. dat kun je prachtig inrichten, maar je blijft de geur van beton, verf en lijm een hele lange tijd ruiken. Maar ook een wat ouder huis kan van zichzelf niet of niet lekker ruiken. gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel producten te koop die je huis een geweldige sfeer kunnen geven en voor iedereen is er wel een geur die hij of zij lekker vindt.

Wat is er te koop om je huis lekker te laten ruiken?

Er zijn veel producten te koop die je huis lekker kunnen laten ruiken en die je huis sfeer en karakter kunnen geven. Denk daarbij eens aan de volgende producten:

  • GEURSTOKJES, die je in een hoek van een ruimte kunt zetten, zodat het continue een heerlijke geur verspreidt.
  • AMBERBLOKJES, (de hit van dit moment) die je op een schaaltje of in een zakje ergens kunt neerleggen of hangen en wat continue een heerlijke zachte geur verspreidt.
  • GEURKAARSEN, die je op een gewenst moment kunt aansteken en die een heerlijke geur afgeven en een fijne sfeer creëren.
  • INTERIEURPARFUM / textielspray, wat je af en toe kunt gebruiken om stoffen zoals bijvoorbeeld je gordijnen, kussens of kleed een beetje kunt inspuiten voor een heerlijke frisse geur.
  • AROMATISCHE OLIE / etherische olie kun je (paar druppeltjes) mengen met een beetje water en gebruiken in een aromadiffuser of in een geurbrander, wat een heerlijke geur in je huis verspreidt.
  • WASPARFUM, dit kun je in de wasmachine bij je vuile wasgoed doen, zodat al je schone wasgoed dagenlang heerlijk zal ruiken.

In onze webshop kun je veel producten vinden waarmee je je huis lekker kunt laten ruiken en om het sfeer en karakter te geven. Kijk dus gerust eens rond of er iets lekkers voor je bij zit.

Ik wens iedereen een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar.

Veel liefs,

Manon

Onze Kerstboom

De waardering van interiorscent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 424 reviews.