Geurvermogen kwijt na Corona?

Geurvermogen kwijt na Corona?

Bij mensen die het Corona virus hebben gehad, is de kans groot dat het reukvermogen en smaakvermogen is aangetast. Dat is niet het einde van de wereld, maar het is wel heel lastig.

Maar er schijnen manieren te zijn om ervoor te zorgen dat je reukvermogen weer wordt gestimuleerd, zodat het zich langzaam maar zeker kan herstellen.

Hoe werkt je reukorgaan?

Zodra je reukorgaan (je neus) een geur waarneemt, wordt er via je zenuwstelsel een signaal afgegeven richting je hersenen. Je hersenen registreren vervolgens de geur en geven daar herkenning aan vanuit je geheugen. Vanuit je geheugen herken je dus een geur, tenzij het een onbekende geur betreft.

Hoe kun je het reukorgaan stimuleren?

Om het reukorgaan na het Corona virus weer te stimuleren, kun je proberen om regelmatig verschillende sterke geuren op te snuiven, denk daarbij bijvoorbeeld aan citroen, koffie, ui, knoflook, azijn, pepermunt en diverse kruiden. Het reukorgaan zal dan langzaam aan weer moeten leren om de reuksignalen te verwerken richting de hersenen.

Het is het proberen waard!

Ik ben geen arts en genezing is niet gegarandeerd, maar het is het proberen waard. En zodra je weer kunt genieten van de fijne geuren die het leven te bieden heeft, kun je in onze webshop van InteriorScent uiteraard de heerlijkste geuren voor in je huis vinden.

Ik hoop dat je na deze tips weer snel kunt genieten van alle heerlijke geuren en smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De waardering van interiorscent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 429 reviews.